שבועות אלה, בהם קוראים בתורה על בניית המשכן, הם ימי סגולה לביאת הגאולה ובניין בית-המקדש השלישי. לפיכך ראוי שבהם יתעורר כל יהודי ביתר געגועים והשתוקקות לחזות בעבודת הכוהנים בבית-המקדש השלישי, בגאולה השלמה.
השבוע נותן הקב"ה לכהנים את הציוויים הפרטיים כיצד לקדש את עצמם מעל לשאר עם ישראל, כיון שהם נבחרו לשרת את השם בבית המקדש
יא אייר התש"ע (25.04.2010)
פרשת אמור היא בספר ויקרא. בשבוע שעבר קראנו את פרשת קדושים בה ציוה ה' על בני ישראל להיות קדושים. השבוע נותן הקב"ה לכהנים את הציוויים הפרטיים כיצד לקדש את עצמם מעל לשאר עם ישראל, כיון שהם נבחרו לשרת את השם בבית המקדש.
בעליה הראשונה אנו קוראים על מספר ציווים לכהנים, כיצד עליהם להתנהג בחיי היום יום שלהם, כולל הציווי שאסור לכהן להיטמא בנגיעה באדם מת, למעט באם מדובר בקרובים מדרגא ראשונה. כמו כן, אסור לכהן להכנס תחת קורת גג אחת עם מת. לאחר מכן ממשיכה התורה בפירוט הדינים עם מי מותר לכהן להתחתן.
בעליה השניה התורה מונה את המומים שפוסלים כהן מלשרת בכהונה. כמו כן מפרטת התורה את המקרים והאפשרויות המטמאות את הכהנים, וכן את דרכי הטהרה על ידי טבילה במקווה.
גם כיום, יהודים רבים נוהגים לטבול מידי יום במקוה קודם התפילה, כיון שהם רוצים להוסיף על עצמם קדושה יתירה.
העליה מסתיימת עם ההלכות של אכילת מתנות כהונה שניתנו לכהן.
העליה השלישית מפרטת את ההלכות לגבי הבאת קורבן על ידי יהודי מעם ישראל, כולל ההלכות הפוסלות בהמה מלקרב על גבי המזבח. בהמשך אוסרת התורה לסרס חיות, וכן האיסור לשחוט חיה ובנה ביום אחד.
העליה הרביעית מתחילה במספר הלכות הקשורות לכל החגים במהלך השנה. התורה מתחילה מהציווי לשמור שבת, לאחר מכן הציווי של חג הפסח, ספירת העומר וחג השבועות.
בעליה החמישית ממשיכה התורה עם ההלכות של הימים הטובים במעגל השנה, ומתמקדת בראש השנה ויום הכיפורים, ימי הדין והכפרה על השנה כולה.
בעליה השישית מצווה אותנו התורה לשמור את חג הסוכות בחודש תשרי.
בעליה השביעית והאחרונה מפרטת התורה את אופן הכנת "לחם הפנים" שהיה מונח על השולחן הטהור בבית המקדש מידי ערב שבת קודש.
הפרשה מסתיימת בסיפורו של היהודי שקילל את ה', ומשפט המוות שנגזר עליו.
אתר הבית של חב"ד בישראל | נוסד על ידי חברי הנהלת אגודת חסידי חב"ד באה"ק | טלפון: 072-2492667 | דואר אלקטרוני: admin@chabad.co.il