שבועות אלה, בהם קוראים בתורה על בניית המשכן, הם ימי סגולה לביאת הגאולה ובניין בית-המקדש השלישי. לפיכך ראוי שבהם יתעורר כל יהודי ביתר געגועים והשתוקקות לחזות בעבודת הכוהנים בבית-המקדש השלישי, בגאולה השלמה.
לדברי אסנת הראל, מנכ"לית מכון אדלר, הדקות שלפני כניסתו של הילד לשינה הם זמן של חסד ורוך, הזדמנות לבטא חום וקירבה אוהבת.
כב תמוז התשע"ז (16.07.2017)
מחסור בשעות שינה בקרב ילדים היא תופעה שכיחה בעלת השלכות רבות ומשמעותיות על בריאותם, התפתחותם הרגשית והשכלית ורמת הריכוז והתפקוד במהלך היום שלמחרת. מחקרים רבים מראים שטקס-שינה קבוע משפר בצורה משמעותית את איכות שנתם של ילדים וממילא את התפקוד הקוגניטיבי שלהם. הוא חלק משיגרה בריאה המעניקה לילד תחושת שליטה וביטחון. הטקס בו הילד משתתף פעיל, מגביר את תחושת המסוגלות שלו ומאפשר לו להחליק אל השינה ללא חשש ופחדים ובשמחה.
לדברי אסנת הראל, מנכ"לית מכון אדלר, הדקות שלפני כניסתו של הילד לשינה הם זמן של חסד ורוך, הזדמנות לבטא חום וקירבה אוהבת.
הצורך בהדרכת הורים בנושא הוליד שיתוף פעולה בין אנשי מקצוע מתחומי הפסיכולוגיה והמוזיקה, שיתוף שהוביל להפקת קלטות וספרים המציעים אופנים שונים של ביצוע הטקס.
וכמו תמיד – מחקרים חדישים ויוזמות חדשות בעלי משמעות אמתית אינם בעצם חדשים. דורי דורות של הורים וילדים יהודיים אינם מעלים על דעתם ללכת לישון ללא טקס השכבה חסידית, הכוללת נשיקה למזוזה, שמחזקת את בטחונו של הילד בקדוש-ברוך-הוא השומר עליו בזכות מצווה זו (רומז לכך השם הקדוש שרשום על המזוזה 'ש-ד-י' – ראשי התיבות: שומר דלתות ישראל). הטקס ממשיך בהקראת סיפור חסידי שהוא תמיד סיפור אמתי הממחיש את עניין ההשגחה הפרטית ("שמירה אישית") של הקדוש-ברוך-הוא, הכוללת גם ניסים, אם צריך.
סיפורים רבים ממחישים את מעורבותו הברוכה של צדיק בחייו של היהודי הפשוט. סיפורים מסוג זה מחזקים את ההכרה שבעצם מישהו תמיד אוהב אותך וייחלץ לעזרתך ללא תנאי.
אחרי או לפני הסיפור מכינים בסמוך למיטה מים לנטילת הידיים עם הקימה, קוראים "שמע ישראל השם אלוקינו השם אחד"! – קריאה שמבטאת את ודאותה של הנוכחות האלוקית הבטוחה החובקת כול, מבקשים בברכת "המפיל" – "ואל יבהלוני רעיוניי וחלומות רעים והרהורים רעים" ומפקידים את עצמנו בידיו הנאמנות: "בידך אפקיד רוחי, פדית אותי (הצלת אותי) השם א-ל אמת".
בלתי אפשרי להיכנס במסגרת מצומצמת זו לעומק ולעושר הפנטסטיים שיש בקריאת שמע. אך חשוב לציין, שאת מנהג "קריאת שמע על המיטה" ממשיכים לקיים גם כשמתבגרים והוא אכן תורם – בכל גיל – למה שאומרים בה: "בטוב אלין, אקיץ ברחמים".
ברובד העמוק ביותר מרמזת תפילה זו על המעבר מהעולם הזה לעולם שכולו טוב. דהיינו המעבר כנשמות בריאות בגופים בריאים – כהבטחתו הנבואית של הרבי מליובאוויטש מלך המשיח – לעולם הגאולה האמתית והשלמה, עת נחיה כולנו חיים נצחיים ונטולי דאגה ונזכה לאושר ועונג מוחלטים.
אתר הבית של חב"ד בישראל | נוסד על ידי חברי הנהלת אגודת חסידי חב"ד באה"ק | טלפון: 072-2492667 | דואר אלקטרוני: admin@chabad.co.il