שבועות אלה, בהם קוראים בתורה על בניית המשכן, הם ימי סגולה לביאת הגאולה ובניין בית-המקדש השלישי. לפיכך ראוי שבהם יתעורר כל יהודי ביתר געגועים והשתוקקות לחזות בעבודת הכוהנים בבית-המקדש השלישי, בגאולה השלמה.
בחג שבועות נוהגים לאכול מאכלי חלב. לפניכם מתכון פשוט וקל להכנת בלינצ'ס במילוי גבינה. לבריאות!
יא אייר התש"ע (25.04.2010)
בחג שבועות נוהגים לאכול מאכלי חלב. לפניכם מתכון להכנת בלינצ'ס במילוי גבינה:
החומרים:
לכ-14 בלינצ'ס קטנים 2 ביצים גדולות ספל קמח רגיל מנופה כף סוכר ספל חלב 2 שקיות סוכר וניל 3 כפות שמן קנולה ¼ כפית מלח
למילוי הגבינה:
1/2 ק"ג גבינה לבנה 9% ספל סוכר 2 שקיות סוכר וניל
מעט שוקולד להמיס לקישוט
ההכנה:
1. לערבב בקערה את החומרים לבלינצ'ס מלבד הקמח להוסיף לבלילה בהדרגה את הקמח המנופה עד למרקם קרמי. 2. לחמם מחבת עם מעט מעט שמן קנולה ולצקת עם מצקת למרכז המחבת מעט מהבלילה ולסובב את המחבת כך שהבלילה תתפזר לצדדים בצורה אחידה (לשחק עם האש כדי שלא ישרף זה מוכן מהר!) להפוך בזהירות לצד שני ולטגן מעט.
הכנת המילוי:
1. לערבב בקערה את חומרי המילוי למרקם קרמי. אפשר להוסיף צימוקים בהירים. 2. למרוח על כל בלינצ'ס שכבה נדיבה מהמילוי ולגלגל
מלמעלה לקשט עם מעט שוקולד מומס.
לבריאות!
אתר הבית של חב"ד בישראל | נוסד על ידי חברי הנהלת אגודת חסידי חב"ד באה"ק | טלפון: 072-2492667 | דואר אלקטרוני: admin@chabad.co.il