בשבת שלפני ראש חודש, מכריזים בבית הכנסת ברוב עם אודות היום, השעה והרגע המדויק בו יחול מולד הלבנה. באחזו בספר התורה, אומר השליח ציבור נוסח מיוחד, ומייחל עם הציבור כולו שהחודש הבא עלינו לטובה יהיה מבורך בגשמיות וברוחניות.
אמירת תהילים בציבור
בשבת זו, השכם בבוקר, מתקבצים בבית הכנסת לאמירת כל ספר תהילים בציבור. אחרי אמירת התהילים יאמר קדיש יתום מי שהוריו אינם בין החיים. ואם יש אזכרה או אבל ('חיוב') - יאמרו קדיש אחר כל ספר, ויאמרו תחילה 'יהי רצון' מיוחד אחרי כל ספר וספר. אחרי כן נוהגים ללמוד מאמר חסידות שיהיה מובן לכל, ולאחר מכן מתפללים תפילת שחרית. על אמירת תהילים בשבת מברכים בציבור אמר הריי"צ: "דבר אמירת תהילים האמור, אינו שייך לאיזה נוסח... ומצד אהבת ישראל... עלינו להשתדל בכל מיני השתדלות, אשר יוקבע בכל הבתי כנסיות באיזה נוסח שיהיה".
מתברכים כל הימים
ידוע, כי מהשבת מתברכים כל ימות השבוע, הן הימים שלפניה והן אלה שאחריה – שכן הימים שלפני השבת מהווים הכנה לשבת, ואילו הימים שאחרי השבת הינם המשך והשראה מיום המנוחה וההתעלות. יתירה מעלתה של שבת זו, בה מברכים החודש, שכן ממנה מתברכים כל ימות החודש הבא עלינו לטובה, על מועדיו והימים המיוחדים שבתוכו.